Hoe Groot Is Gran Canaria?

Hoe Groot Is Gran Canaria
Gerelateerd Ibiza 571,6 km² Isla de Lobos 4,68 km²

Hoe groot is Gran Canaria ten opzichte van Nederland?

Waar verblijven op Gran Canaria? – First things first: waar ligt Gran Canaria ? Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, ten westen van Marokko aan de Afrikaanse kust. De oppervlakte van Gran Canaria bedraagt ongeveer 1.560 km², wat zich vertaalt in ruwweg 50 bij 50 vierkante kilometer.

Het aantal inwoners op Gran Canaria bedraagt iets meer dan 845.000, ter vergelijking: dat is vrijwel gelijk aan het inwonersaantal van Amsterdam! Als je op zoek bent naar een ontspannen vakantie dan is Maspalomas, met zijn rustige, prachtige resorts de juiste vakantieplek voor jou. Er is altijd reuring rond Playa del Inglés,

Ben je op bijvoorbeeld op zoek naar wat meer avontuur, dan kan ik je Izquierde in Pozo aanbevelen. Deze badplaats biedt de ideale omstandigheden om te windsurfen. Doe je liever aan sightseeing tijdens je vakantie? Geen probleem, ook daarvoor ben je op Gran Canaria aan het juiste adres.

Hoe breed en lang is Gran Canaria?

Gran Canaria ligt samen met Tenerife in het midden van de Canarische archipel. Het ronde eiland – zogenoemd vanwege de cirkelvorm – is 47 km overdwars en het beslaat een oppervlakte van 1560 km2. De hoogste piek, de Pozo de Las Nieves (1949 m boven zeeniveau), ligt precies in het midden van het eiland.

Gran Canaria behoort tot een gedeelte van de Atlantische Oceaan dat bekend staat als Macaronesië. Daar behoren niet alleen de Canarische eilanden toe, maar ook de archipel van Madeira, Azoren en Kaapverdië. Het dichtstbijzijnde punt van de Afrikaanse kust ligt op ongeveer 210 km, terwijl Cádiz, de dichtstbijzijnde haven op het Europese continent, op ongeveer 1250 km ten noorden van Gran Canaria ligt.

Gran Canaria, het op twee na grootste eiland van de Canarische eilanden, heeft een kustlijn van 236 km zandstranden, voornamelijk geconcentreerd in het zuidoosten. Daar treft u de beroemde stranden van Playa del Inglés en Maspalomas met de schitterende zandduinen.

Liffen domineren de zuidwest- en westkusten, terwijl de kustlijn van het noorden en noordoosten meer vertier biedt, in de vorm van een breed aanbod aan stranden en baaien. Het bergachtige centrum van het eiland heeft een paar hoge pieken en veel valleien die zich uitstrekken richting zee. Baaien en stranden, indrukwekkende kliffen, verborgen hoekjes, schitterende bergen, adembenemende kraters en verbazingwekkende ravijnen met hun weelderige, subtropische vegetatie en natuurreservaten vormen de natuurlijke hoogtepunten die de persoonlijkheid van Gran Canaria vormen.een land van veel gezichten.

Let op: Moeder natuur was Gran Canaria zeer goed gezind. Het is gezegend met allerlei verschillende landschappen, waardoor er ook verschillende soorten toeristen op afkomen. Als u rondreist op Gran Canaria, ontdekt u oases die uit de droge en dorre omgeving opdoemen.

Wat is de mooiste plek op Gran Canaria?

9 – Barranco de Fataga – De Barranco de Fataga is een spectaculaire ravijn waarin honderden palmbomen groeien. Het is een van de spectaculairste plekken van Gran Canaria. In de ravijn ligt het gelijknamige dorpje Fataga. Dit is een dorpje dat de Canarische Eilanden typeert, met smalle, geplaveide straten en inheemse Canarische architectuur.

Is Gran Canaria een duur land?

Reisinformatie Gran Canaria – Officiële naam: Gran Canaria Continent: Europa (politiek) en Afrika (ligging) Oppervlakte: 1.560 km² Hoofdstad: Las Palmas de Gran Canaria (Las Palmas) Landcode: ES, ESP Inwoneraantal: 851.231 inwoners (2019) Regeringsvorm: Constitutionele monarchie Hoogste punt: 1.949 m (Pozo de Las Nieves) Afstand (Amsterdam – Las Palmas de Gran Canaria): 3.178 km Vliegtijd: circa 4 uur en 30 minuten Reisadvies Actuele status: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s.

Actuele kleurcode: Groen. Een uitgebreide toelichting op dit reisadvies en de kleurcodes vind je op Nederland wereldwijd, Wil je op de hoogte blijven van wijzigingen in dit reisadvies? Of wil je bereikbaar blijven als er zich een crisissituatie voordoet? Vergeet jezelf dan niet te registreren bij de 24/7 BZ Informatieservice,

Corona Vanwege het coronavirus (COVID-19) kunnen er op Gran Canaria (tijdelijke) maatregelen gelden waar je als toerist mee te maken kan krijgen. Voor het meest actuele corona reisadvies verwijzen we je door naar onze speciale coronavirus reisadvies pagina.

Voor het aantal actuele corona besmettingen, aantal doden en diverse corona gerelateerde grafieken van Gran Canaria kun je terecht bij Worldometer, Reisaanbod Op onze reisaanbod pagina vind je een overzicht van betrouwbare reisorganisaties die complete reizen en vakanties aanbieden naar Gran Canaria.

Daarnaast vind je er een overzicht van losse reisonderdelen (autoverhuur, hotels en vliegtickets) waarmee je zelf je ideale reis kunt samenstellen. Reisgidsen en landkaarten Ben je op zoek naar een reisgids, landkaart, wandelkaart, fietskaart, boek of DVD over Gran Canaria? Bij reisboekhandel De Zwerver vind je een uitgebreide collectie.

 1. Excursies, activiteiten en dagtrips Met behulp van Getyourguide kan je met korting een excursie, activiteit, rondleiding, entreeticket en/of dagtrip reserveren voor je verblijf op Gran Canaria.
 2. Op deze manier ben je verzekerd van plaats, kan je in sommige gevallen de wachtrij overslaan en kan je alvast een invulling geven aan je reisprogramma.

Weer en klimaat Gran Canaria heeft een subtropisch klimaat. De temperaturen zijn in de winter gemiddeld 20 graden en in de zomer gemiddeld 25 graden. Het actuele weer (weerbericht) en een weersverwachting voor Gran Canaria vind je op onze uitgebreide weer pagina.

 1. Uitgebreide informatie over het klimaat van Gran Canaria vind je op Klimaatinfo,
 2. Beste reistijd Mei, juni en september zijn de beste maanden om naar Gran Canaria te reizen.
 3. Hiermee vermijd je het massatoerisme vanuit het Spaanse vasteland en de kans op neerslag.
 4. Taal Spaans is de officiële taal op Gran Canaria.

Daarnaast wordt er Engels gesproken vanwege het toerisme. Wil je gratis van of naar het Spaans vertalen? Gebruik hiervoor de Google vertaler, Reisdocumenten Je dient te beschikken over een geldige identiteitskaart of paspoort. Een visum is niet nodig. Ambassades en consulaten Hieronder volgt een overzicht van relevante diplomatieke vertegenwoordigingen met o.a.

adres en contactgegevens. Nederlandse ambassade in Spanje: nederlandwereldwijd.nl, Nederlandse consulaat op Tenerife (tevens voor Gran Canaria): nederlandwereldwijd.nl, Spaanse ambassade in Nederland: rijksoverheid.nl, Spaanse consulaten in Nederland: rijksoverheid.nl, Bij dringende hulp kan je 24/7 contact opnemen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken via het nummer +31247247247.

Vaccinatie (inenting) Voor een bezoek aan Gran Canaria heb je geen vaccinaties nodig. Geld en Geldzaken Op Gran Canaria wordt betaald met de euro (EUR) Een overzicht van alle geldautomaten op Gran Canaria vind je op onze geldautomaten pagina. Prijsniveau De prijzen op Gran Canaria liggen een stuk lager dan in Nederland.

Het prijsverschil met Nederland is gemiddeld -38%. Een aantal voorbeelden zijn: restaurants (42% goedkoper), levensmiddelen (35% goedkoper), geïmporteerd bier in horeca (55% goedkoper), sigaretten (51% goedkoper) en openbaar vervoer (59% goedkoper). Houd er rekening mee dat het prijsverschil in toeristische gebieden, en dan met name tijdens het hoogseizoen, kan afwijken.

Fooi Op Gran Canaria is het gebruikelijk om een fooi te geven. In de meeste hotels en restaurants worden er servicekosten aan de rekening toegevoegd. Als dit nog niet het geval is geeft men circa 10% fooi. Tijdsverschil Op Gran Canaria is het 1 uur vroeger dan in Nederland.

De zomertijd op Gran Canaria loopt gelijk aan die van Nederland. De lokale tijd, datum en tijdzone van Gran Canaria vind je op onze tijdsverschil pagina. Verkeer en route Op Gran Canaria moet je aan de rechterzijde van de weg rijden. Voor het besturen en/of huren van een motorvoertuig op Gran Canaria heb je geen internationaal rijbewijs nodig.

Met de Google routeplanner kan je van, naar of binnen Gran Canaria een routebeschrijving samenstellen. Elektriciteit Op Gran Canaria heb je in sommige gevallen een reisstekker nodig. Meer informatie over gangbare stekkers en stopcontacten op Gran Canaria vind je op onze elektriciteit pagina (onder de Canarische Eilanden).

 1. Hulpdiensten Mocht je in het geval van nood de hulp nodig hebben van politie, brandweer en/of ambulance dan kan je gebruik maken van onderstaande alarmnummers.
 2. Politie: 112 – Brandweer: 112 – Ambulance: 112 Kraanwater Het water uit de kraan is licht gechloord en kan daardoor maag- en darmklachten veroorzaken.
See also:  Wann Gibt Es Rente Diesen Monat?

Nieuws en kranten Het laatste nieuws met betrekking tot Gran Canaria vind je op Google nieuws, Een overzicht van de kranten uit Gran Canaria vind je op Abyznewslinks, Internet Websites uit Gran Canaria eindigen op,es. Officiële websites van Gran Canaria: grancanaria.com en hallocanarischeeilanden.com,

Telefonie Het landnummer (internationale toegangsnummer) om iemand op Gran Canaria te kunnen bellen is 0034 of +34. Wil je vanuit Gran Canaria naar Nederland bellen? Gebruik dan het Nederlandse landnummer 0031 of +31. (Als je een landnummer gebruikt, moet je de eerste 0 van het te bellen nummer weglaten.) Telefoonnummers vind je in de Telefoongids van Gran Canaria.

Bedrijfsgegevens vind je in de Gouden Gids van Gran Canaria. Foto’s en video’s Op Flickr vind je een mooie verzameling foto’s van Gran Canaria. Op Youtube vind je een mooie verzameling video’s van Gran Canaria. Feestdagen en schoolvakanties Een overzicht van alle feestdagen op Gran Canaria vind je op Lonely Planet,

Een overzicht van alle schoolvakanties op de Canarische Eilanden (Gran Canaria) vind je in de schoolgids van Eurydice, Beoordelingen en reiservaringen Op Zoover en TripAdvisor vind je beoordelingen van reizigers over accommodaties (bv. hotels en vakantiewoningen), restaurants en bestemmingen op Gran Canaria, aangevuld met foto’s, video’s en bezienswaardigheden.

Reisverslagen Ben je op zoek naar een reisverslag (reisverhaal) over Gran Canaria? Op Waarbenjij.nu vind je reisverslagen en ervaringen van reizigers die eerder Gran Canaria hebben bezocht. Tevens is het mogelijk om hier zelf een gratis dagboek bij te houden van je reis voor familie en/of vrienden.

 • Natuur en werelderfgoed Een overzicht van de beschermde natuurgebieden (o.a.
 • Nationale parken, reservaten en wildparken) op Gran Canaria vind je op Protectedplanet,
 • Gran Canaria komt niet voor op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Douaneregels Wil je weten hoeveel je mag in- en uitvoeren bij een reis naar Gran Canaria? Op de website van IATA vind je een overzicht met de maximale hoeveelheden van o.a.

sigaretten, alcohol, geld en parfum. Als je jezelf aan deze hoeveelheden houdt hoef je niets aan te geven bij de douane. Daarnaast vind je op deze website de wet- en regelgeving omtrent het invoeren van huisdieren. Ondernemen en zakendoen Als je van plan bent om te gaan ondernemen op, of zaken te doen met Gran Canaria, is het verstandig om je goed voor te bereiden.

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland kan je hierbij helpen. Op RVO.nl vind je een grote hoeveelheid informatie m.b.t. Gran Canaria, waaronder: kansen, import- en exportregels, handelscijfers, do’s en don’ts, zakenpartners en subsidies. Studeren en stage Overweeg je een studie, stage of tussenjaar op Gran Canaria? Je bent lang niet de enige en zeker niet de eerste.

Om je op weg te helpen heeft het Nuffic (De Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs) de website WilWeg.nl opgericht. Op deze website vind je alle informatie die je verder op weg helpen, zoals toelatingseisen, onderwijsvormen, huisvesting, studiebeurs, stageplaatsen, zorgverzekering, studiekosten en natuurlijk ervaringen.

 • Relevante wetgeving Hieronder vind je relevante wet- en regelgeving, waar je wellicht mee te maken krijgt tijdens je bezoek aan Gran Canaria.
 • Alcohol: Kopen en/of drinken vanaf 18 jaar.
 • Alcohol en verkeer: Maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5 (0,3 voor beginnende bestuurders tot 2 jaar).
 • Tabak: Kopen en/of roken vanaf 18 jaar.

– Rookverbod: In openbare gelegenheden. – Homoseksualiteit: Toegestaan Wist je dat Gran Canaria een diameter heeft van slechts 50 km? De laatste vulkaanuitbarsting op Gran Canaria 3.500 jaar geleden plaatsvond? Er in Artenara nog verschillende bewoonde grotwoningen zijn te vinden? Bananenteelt lange tijd de belangrijkste inkomstenbron van Gran Canaria was? Er vrijwel geen muggen en wespen voorkomen op Gran Canaria? Sfeerimpressie Gran Canaria

Hoe veilig is Gran Canaria?

Praktische Informatie « Reisinformatie Gran Canaria « Royal Gran Canaria Deze pagina biedt u praktische informatie over Gran Canaria, met tips over geldzaken, veiligheid, gezondheid, telefonische bereikbaarheid en de taal. Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties Op Gran Canaria betaalt u met de Euro, In de badplaatsen en de grotere plaatsen zijn voldoende pinautomaten (Telebanco’s). Daarbuiten zijn ze dun gezaaid. Contant betalen is hier nog zeer gebruikelijk. Wilt u met creditcard betalen, dan heeft u ook de pincode van de kaart en een legitimatiebewijs nodig. Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties Mobiel bellen is met vrijwel alle GSM-providers mogelijk. Geen enkele provider heeft 100% dekking, maar het bereik is doorgaans goed, Ondanks de prijsharmonisatie, die door de Europese Commissie is afgedwongen, is mobiel bellen in het buitenland veel duurder dan in eigen land.

Vanuit een hotel of appartementencomplex bellen kan ook. Voordeliger is echter de telefooncel van de maatschappij Telefónica of een openbare telefooncel op straat te gebruiken. Ze werken op telefoonkaarten, die u in ‘tabaccio’ winkels koopt. Belt u naar Nederland, dan dient u eerst 0031 (mobiel: +31) in te toetsen.

Vergeet hierna niet de eerste 0 van het Nederlandse (net)nummer weg te laten. Tip: op werkdagen na 22.00 uur, op zaterdag vanaf 14.00 uur en op zon- en feestdagen is bellen ongeveer de helft goedkoper, Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties Voor een bezoek aan Gran Canaria heeft u geen vaccinaties nodig. Smeer altijd voldoende zonnebrandmiddel en gebruik matig alcohol. Kraanwater kunt u beter niet drinken, flessenwater is op bijna elke straathoek verkrijgbaar.

 • De grotere plaatsen en alle badplaatsen beschikken over een apotheek.
 • Hier kunt u ook terecht voor eenvoudig medisch advies,
 • Er zijn vele (privé) dokterspraktijken die zich met name op de toeristen richten.
 • Heeft twee grote ziekenhuizen: Hospital Insular en het Rode Kruis Ziekenhuis.
 • In de grotere badplaatsen is meestal ook een kliniek/ziekenhuis.

De kwaliteit van de gezondheidszorg is goed, De meeste artsen spreken Engels. Neem de pas van uw zorgverzekering mee en sluit voor de zekerheid een reisverzekering af. Voor actuele informatie kunt u de website raadplegen van het, Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties Gran Canaria is een relatief veilig eiland met minder criminaliteit dan in Nederland, maar diefstal komt regelmatig voor. Pas op voor zakkenrollers. Bewaar waardevolle spullen in een kluis op uw kamer of bij de receptie van de accommodatie en sluit de deuren en ramen goed wanneer u het verblijf verlaat.

 • Laat geen waardevolle spullen achter in de auto, ook niet in de kofferbak.
 • In bepaalde uitgaansgebieden (zoals en ) kunnen ‘s avonds en ‘s nachts opstootjes of vechtpartijen ontstaan door drank- of druggebruik.
 • Ook komen tasjesroof en andere vormen van criminaliteit voor.
 • Voorzichtigheid is geboden bij jongeren die op straat krasloten of andere zaken gratis aanbieden.
See also:  Met Welke Kleuren Maak Je Bruin

Deze zijn vaak bedoeld als lokkertje voor oplichtingspraktijken. Het is goed u vooraf te realiseren dat er fanatieke promotors/verkopers van timesharing appartementen zijn, die u met cadeaus of prachtige verhalen tot het tekenen van dit soort contracten willen verleiden. Bron: Gelicenseerd door Royal Vakanties

Op Gran Canaria wordt Spaans gesproken. Mensen uit de toeristische branche spreken vaak Engels, soms Duits of Frans. Veel accommodaties bieden tegen betaling draadloos internet of internet op een vaste computer aan. In de grote badplaatsen zijn internetcafés, In de stopcontacten passen dezelfde stekkers als in Nederland, ook het voltage (230 Volt) is gelijk. Op het eiland wordt steeds meer rekening gehouden met minder validen maar op- en afritten voor rolstoelen op trottoirs zijn (als er al een stoep is) niet altijd logisch aangelegd. In de (oude) dorp- en stadscentra blijft het moeilijk manoeuvreren. Sommige winkelcentra en oudere, kleinere accommodaties hebben in het geheel geen voorzieningen. Indien u kloosters of kerken bezoekt, wordt gepaste kleding op prijs gesteld: geen blote benen en armen. Fotograferen is in de meeste kerken, musea en openbare gebouwen niet gewenst, soms niet toegestaan. Als u de flitser van uw toestel (bewust) uitschakelt geeft dit hoe dan ook de minste problemen.

: Praktische Informatie « Reisinformatie Gran Canaria « Royal Gran Canaria

Wat is de beste kant van Gran Canaria?

Beste plek op Gran Canaria – Wat de beste plek is om te verblijven op Gran Canaria hangt van je reisdoel af. Kom je vooral voor het strand kies dan voor het zuiden van Gran Canaria. Hier vind je de meeste stranden en de zon schijnt er net iets vaker dan in het noorden en in de hoofdstad Las Palmas. Tips voor als je een reis naar Gran Canaria wil boeken!

Welke slangen leven op Gran Canaria?

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn. LAS PALMAS – In 2021 zijn er meer dan 2.600 slangen gevangen op Gran Canaria. Het Canarische eiland wordt al jaren overspoeld door Koningsslangen, oorspronkelijk afkomstig uit Californië. Deze slangensoort werd in de jaren negentig in grote aantallen naar het Canarische Eiland gebracht als gewild huisdier.

Na verloop van tijd ontsnapten echter veel van deze slangen of werden ze door de eigenaren in de natuur vrijgelaten. In 2020 werden 1.990 van deze niet-giftige slangen gevangen wat toen een recordaantal was. In 2021 is het aantal gevangen ‘Lampropeltis californiae’ slangen echter verder gestegen naar 2.648 (+658), een nieuw record sinds het jaar 2009 toen men begon met het vangen van deze slangen.

Het totaal gevangen slangen in de afgelopen dertien jaar is gestegen naar 11.768 exemplaren, alleen op Gran Canaria. Bekijk alle statistieken HIER,

Wat is leuker Maspalomas of Playa del Ingles?

Direct naast Playa del Inglés vind je Maspalomas. Deze badplaats is aanzienlijk rustiger dan grote broer Playa del Inglés, maar heeft wel één grote toeristentrekker. In Maspalomas vind je namelijk Dunas de Maspalomas. Een uniek duingebied waar je het gevoel hebt dat je in de Sahara loopt.

Is er een boulevard op Gran Canaria?

In Gran Canaria van de levendige Maspalomas boulevard genieten – Badplaats Maspalomas en het luxueuze, meest recent gebouwde Meloneras worden door de prachtige boulevard El Faro met elkaar verbonden. De boulevard van Maspalomas in Gran Canaria heeft een lengte van twee kilometer, start bij de vuurtoren en eindigt bij Playa de Meloneras.

Wat is het leukste eiland van Gran Canaria?

La Palma – groen, kleinschalig, authentiek – Volgens velen is La Palma het mooiste Canarische eiland. La Palma kent geen massatoerisme. Die kleinschaligheid zie je ook bij de meeste accommodaties op La Palma, Verwacht hier dan ook geen keur aan restaurants en bruisende steden, maar wél groene bergruggen met palmen en rustige, kleine stranden.

Met meer dan 1.000 kilometer aan wandelpaden ontdek je achter iedere bocht weer nieuwe vergezichten. Watervallen, canyons en uitgestrekte dennenwouden: je ziet en beleeft het op La Palma, Ontdek de rest van het eiland op je eigen tempo met een huurauto. Rij bijvoorbeeld naar de top van de Roque de Los Muchachos of de sterrenwacht, waar maar liefst 13 telescopen het heelal afspeuren.

Waarom juist hier? Wacht maar tot de zon onder is. Als je dan naar boven kijkt wauw! Omdat La Palma zo afgelegen ligt en kunstmatig licht ontbreekt, is de sterrenhemel hier niet te evenaren. In de hoofdplaats Santa Cruz de La Palma wacht tot slot een kleurrijk koloniaal centrum om in rond te struinen.

Kan je in Gran Canaria water uit de kraan drinken?

Kun je kraanwater op Gran Canaria drinken? – Het water dat in Gran Canaria uit de kraan stroomt kun je beter niet drinken. Het bevat namelijk veel meer kalk dan dat we in Nederland gewend zijn. Daarom is het verstandiger om flessen mineraalwater uit de supermarkt te kopen. Wel kun je met kraanwater gerust je mond spoelen en je tanden poetsen.

Wat kost een taxi van Las Palmas naar Maspalomas?

Hoeveel kost een taxi van en naar Las Palmas, San Augustin, Playa del Inglés en Maspalomas? – Wilt u met de taxi naar Las Palmas (Vegueta/Triana) dan betaalt u ongeveer € 30 voor een enkele reis, de prijs voor een taxi naar Las Canteras in het noorden van Las Palmas is € 35.

Een taxirit naar de plaatsen in het zuiden van Gran Canaria kost meer geld, namelijk € 40 (San Augustin), € 45 (Playa del Inglés) en € 45 (Maspalomas). TAXI RESERVEREN – Direct verder reizen per taxi zonder stress, boek een betrouwbare taxi vanaf Gran Canaria Airport via Taxi2Airport ( eerlijke prijzen en zeer goed beoordeeld ).

De taxichauffeur ontvangt u persoonlijk op het vliegveld met naambordje. Boeken is makkelijk, annuleren is gratis. U kunt ook een retour boeken of alleen een taxi naar Gran Canaria Airport,

Wat kost een biertje in Gran Canaria?

Prijzen in restaurants in Gran Canaria.

Maaltijd goedkoop Restaurant 10.00 EUR (8.00-16)
Binnenlands bier (0.5 liter diepgang) 2.00 EUR (1.50-3.00)
Geïmporteerde bier (0,33 liter fles) 2.50 EUR (2.30-4.00)
Cokes/Pepsi (0.33 liter fles) 1.30 EUR (1.00-2.00)
Water (0.33 liter fles) 0.79 EUR (0.50-1.00)

Is Gran Canaria een feesteiland?

Net zo uniek als dit eiland dat altijd op de één of andere manier, door het klimaat en door haar bewoners, een blije uitstraling heeft. Op Gran Canaria kan de bezoeker maandenlang van muziek, volksfeesten, traditionele feesten en processies genieten zonder ook maar een moment pauze te nemen.

Wat zijn de temperaturen in Gran Canaria?

Met gemiddelde temperaturen van 18 tot 25 graden het ganse jaar door, is het in Gran Canaria bijna altijd zacht en aangenaam weer. Het goede weer in Gran Canaria wordt door de vochtige en frisse passaatwinden aangevoerd, die afkomstig zijn van het hogedrukgebied dat boven de Azoren ligt.

See also:  Top Gun Wer Streamt Es?
woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zaterdag 24
Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag
Hemel
Wind flauw matig matig matig flauw flauw flauw flauw
Golven matig matig matig zwak zwak zwak zwak zwak
Maximumtemperatuur (°C) 28 29 28 27
Gevoelstemperatuur warme warme warme warme
Watertemperatuur (°C) 23 23 23 24
Maximale zonkracht 11 12 12 11

table>

woensdag 21 Ochtend Middag Hemel Wind flauw matig Golven matig matig Maximumtemperatuur (°C) 28 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 23 Maximale zonkracht 11 donderdag 22 Ochtend Middag Hemel Wind matig matig Golven matig zwak Maximumtemperatuur (°C) 29 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 23 Maximale zonkracht 12 vrijdag 23 Ochtend Middag Hemel Wind flauw flauw Golven zwak zwak Maximumtemperatuur (°C) 28 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 23 Maximale zonkracht 12 zaterdag 24 Ochtend Middag Hemel Wind flauw flauw Golven zwak zwak Maximumtemperatuur (°C) 27 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 24 Maximale zonkracht 11

table>

Getijden * Maspalomas woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zaterdag 24 Maspalomas woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zaterdag 24 Vloed 4:00 16:15 4:38 16:52 5:18 17:32 6:02 18:15 Eb 9:51 22:30 10:28 23:10 11:09 23:54 11:54 -.- * Bron: Hydrografisch Instituut van de Marine, Ministerie van Defensie

Heb je een auto nodig op Gran Canaria?

Waarom een auto huren op Gran Canaria? –

Het mooie eiland Gran Canaria verken je natuurlijk het best met de auto. Zonder een auto kom je namelijk niet op de mooiste verborgen plekjes en de veelzijdige landschappen, Bovendien heb je ook meer vrijheid met een auto. Je durft al eens sneller van de toeristische bestemmingen afwijken.

 • Zo kan je ook gewoon onder de baan naar je eindbestemming stoppen wanneer en waar jij dat wilt.
 • Dit vulkanische eiland heeft zoveel meer te bieden dan enkel en alleen mooie stranden en luxueuze all-in hotels! Met een huurauto kan je van het groene noorden door het bergachtige midden naar het woestijnachtige zuiden rijden,

Daarnaast leiden de wegen naar je eindbestemming vaak tot panoramische uitzichten die meer dan het ontdekken waard zijn. Daarnaast is een auto huren niet alleen de snelste manier om het eiland te verkennen maar ook vaak een goedkopere, Toch wanneer je veel wilt bezichtigen.

 1. Wat is er goedkoop in Gran Canaria?

  Goedkoop winkelen op Gran Canaria – Winkelen op Gran Canaria is vaak een stuk goedkoper dan in Nederland en België. De prijzen liggen sowieso een stuk lager en op Gran Canaria betaal je maar 7% BTW. Gran Canaria is weliswaar onderdeel van Spanje, maar hanteert haar eigen belastingtarieven en dus ook een eigen BTW tarief op producten en diensten.

  • Hierdoor zijn vooral kleding, schoenen, parfum, cosmetica en accessoires zijn een stuk voordeliger dan bij ons! Let wel: voor de douane zijn de Canarische Eilanden uitzonderingsgebied en wordt Gran Canaria beschouwt als niet-EU gebied.
  • Dit betekent dat je voor maximaal €430 aan producten (belastingvrij) mag meenemen.

  Op de website van de Douane vind je een handig overzicht van wat je precies belastingvrij mag meenemen.

  Kan je op Gran Canaria met euro betalen?

  Spanje – inclusief de Canarische eilanden – introduceerde in januari 2002 de euro als legaal betaalmiddel. De peseta was vanaf juni 2002 geen wettig betaalmiddel meer. Er zijn biljetten van 5, 10, 20, 50, 100, 200 en 500 euro en munten van 1, 2, 5, 10, 20 en 50 cent, 1 en 2 euro.

  Het gebruik van wereldwijd erkende creditcards is mogelijk in de lokale winkels, wat het winkelen een stuk makkelijker maakt. Dit is ook de gemakkelijkste manier om over geld te beschikken, zonder dat u grote hoeveelheden contant geld op zak hebt. Dit verkleint de kans op schade in geval van verlies of diefstal.

  Creditcardhouders en ook debitcardhouders moeten een geldig identiteitsbewijs met foto overleggen als zij artikelen willen betalen met hun kaart, denk bijvoorbeeld aan een rijbewijs of paspoort. Om geld te wisselen hebt u altijd uw paspoort nodig, en de banken zullen u zonder uitzondering provisiekosten doorberekenen.

  1. De meeste hotels, reisbureaus en geldwisselkantoren – cambios – wisselen uw geld ook, maar dan betaalt u meer dan bij de bank.
  2. U kunt ook geld met uw creditcard of debitcard pinnen in de pinautomaat (sommige banken berekenen hun klanten geld voor deze service).
  3. Travellers Cheques zijn veilig en deze kunt u gemakkelijk inwisselen bij banken en geldwisselkantoren op heel Gran Canaria.

  Denk eraan dat u het ontvangstbewijs van de bank waarop de chequenummers staan, apart houdt. Als uw cheques worden gestolen, is het handig om dit bij de hand te hebben. De meeste banken zijn doorgaans geopend van maandag tot vrijdag van 08.00 tot 14.00 uur.

  Hoeveel Nederlanders wonen er op Gran Canaria?

  Canarische Eilanden – De Canarische Eilanden zijn onder te verdelen in twee provincies, Las Palmas (Gran Canaria, Lanzarote, Fuerteventura en La Graciosa) en Santa Cruz de Tenerife (Tenerife, La Palma, La Gomera, El Hierro). Op de hele eilandenarchipel wonen 3.251 Nederlanders en 4.211 Belgen,

  Hoe lang vlieg je van Nederland naar Gran Canaria?

  De vlucht naar Gran Canaria duurt ongeveer 4.5 uur.

  Wat zijn de temperaturen in Gran Canaria?

  Met gemiddelde temperaturen van 18 tot 25 graden het ganse jaar door, is het in Gran Canaria bijna altijd zacht en aangenaam weer. Het goede weer in Gran Canaria wordt door de vochtige en frisse passaatwinden aangevoerd, die afkomstig zijn van het hogedrukgebied dat boven de Azoren ligt.

  woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zaterdag 24
  Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag Ochtend Middag
  Hemel
  Wind flauw matig matig matig flauw flauw flauw flauw
  Golven matig matig matig zwak zwak zwak zwak zwak
  Maximumtemperatuur (°C) 28 29 28 27
  Gevoelstemperatuur warme warme warme warme
  Watertemperatuur (°C) 23 23 23 24
  Maximale zonkracht 11 12 12 11

  table>

  woensdag 21 Ochtend Middag Hemel Wind flauw matig Golven matig matig Maximumtemperatuur (°C) 28 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 23 Maximale zonkracht 11 donderdag 22 Ochtend Middag Hemel Wind matig matig Golven matig zwak Maximumtemperatuur (°C) 29 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 23 Maximale zonkracht 12 vrijdag 23 Ochtend Middag Hemel Wind flauw flauw Golven zwak zwak Maximumtemperatuur (°C) 28 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 23 Maximale zonkracht 12 zaterdag 24 Ochtend Middag Hemel Wind flauw flauw Golven zwak zwak Maximumtemperatuur (°C) 27 Gevoelstemperatuur warme Watertemperatuur (°C) 24 Maximale zonkracht 11

  table>

  Getijden * Maspalomas woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zaterdag 24 Maspalomas woensdag 21 donderdag 22 vrijdag 23 zaterdag 24 Vloed 4:00 16:15 4:38 16:52 5:18 17:32 6:02 18:15 Eb 9:51 22:30 10:28 23:10 11:09 23:54 11:54 -.- * Bron: Hydrografisch Instituut van de Marine, Ministerie van Defensie