Hoe Laat Komt De Post?

Hoe Laat Komt De Post
Op bezorgdagen (dinsdag t/m zaterdag) bezorgen we de post voor 20.00 uur. Hieronder vind je een overzicht van de bezorgdagen.

Hoe laat post in brievenbus?

Wanneer legen we de brievenbus? – Straatbrievenbussen legen we dagelijks om 17.00 uur, behalve op zaterdag en zondag. Heb je na 17.00 uur nog post die zo snel mogelijk bezorgd moet worden? Kijk dan op de locatiewijzer bij welk PostNL-punt je nog terecht kunt. Benieuwd wanneer we je post bezorgen? Dat vind je terug in het overzicht hieronder.

Gepost op: Bezorgd op:
Maandag Dinsdag
Dinsdag Woensdag
Woensdag Donderdag
Donderdag Vrijdag
Vrijdag Zaterdag
Zaterdag/Zondag Dinsdag

Goed om te weten:

We bezorgen niet op zon- en feestdagen. Bekijk hier een overzicht van alle feestdagen. Wil je speciale post versturen, zoals rouwpost of medische post? Dat gaat vaak net even anders. Lees hier hoe het werkt.

Hoe weet ik of de postbode is geweest?

Welke post is onderweg? Met Mijn Post in de PostNL-app weet je ‘s ochtends vroeg al welke post er die dag in jouw brievenbus ligt. Je ontvangt een melding als er post onderweg is.

Hoe laat levert PostNL?

Hoe laat komt de bezorger precies? – We kunnen je niet precies vertellen hoe laat je pakket wordt bezorgd. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid pakketten, weersomstandigheden en drukte op de weg. Uiteraard houden we zo veel mogelijk rekening met de ontvanger.

Hoelang duurt het voordat post komt?

Alles over postbezorging binnen Nederland PostNL bezorgt je brieven, kaarten en brievenbuspakjes binnen Nederland van dinsdag tot en met zaterdag, meestal binnen 24 uur. Maak je gebruik van speciale verzendopties? Dan kan de bezorgtijd afwijken.

Wat moet je doen als je post niet aankomt?

Klacht indienen als verzender post – Heeft u een brief of pakket verstuurd, maar is deze niet bezorgd of veel te laat bezorgd? Dan kunt u een klacht indienen bij het postbedrijf. U kunt hiervoor gebruik maken van de voorbeeldbrief Klacht aan postbedrijf als verzender op Consuwijzer.nl.

Hoe laat begint een postbode te werken?

Werken als postbode – De meeste postbodes werken voor PostNL, het grootste postbedrijf van Nederland. Je gaat in dit beroep eigenlijk altijd parttime aan de slag, waardoor deze baan heel geschikt is als je bijvoorbeeld een bijbaan of tweede baan zoekt.

Het bezorgen van de post neemt ongeveer 2 tot 4 uur per keer in beslag. Hoeveel en welke dagen je werkt, bepaal je in overleg met je werkgever. Misschien zoek je een zaterdagbaan of wil je juist zoveel mogelijk uren maken. PostNL bezorgt van dinsdag tot en met zaterdag, waardoor je als postbode maximaal zo’n 20 uur per week werkt.

Als je de post ook voorbereidt, werk je meer uren. Als postbode heb je veel vrijheid. Je werkt namelijk lekker in de buitenlucht, bepaalt vaak zelf je looproute én je precieze werktijden. Natuurlijk moeten al die brieven en andere poststukken wel voor een bepaalde tijd op de deurmat van de ontvanger liggen.

 • Je bezorgt meestal tussen 10:00 en 17:00 uur en zorgt ervoor dat je bezorgtassen om uiterlijk 18:00 uur leeg zijn.
 • Het voorbereidende werk gebeurt meestal ‘s ochtends vroeg op het sorteercentrum.
 • Hier werk je samen met collega’s zoals andere postbodes en postsorteerders,
 • Het bezorgen doe je lekker zelfstandig, al heb je in deze functie regelmatig aanspraak op straat.

Lijkt werken als postbode je wel wat? Neem dan snel ons aanbod aan postbode vacatures door en kijk of we een leuke baan voor je hebben.

Waarom is PostNL altijd te laat?

De bezorger is volgens track & trace onderweg, maar is te laat – Verwacht je post met track & trace of een pakket maar staat de status nog op ‘Bezorger is onderweg?’ Dan heeft de bezorger helaas wat vertraging. Dit kan komen door drukte onderweg. Of door slecht weer.

See also:  Wem GehRen Die Sparkassen?

Kan de bezorger zien wat je besteld hebt?

Nee. Een postbezorger heeft geen bevoegdheid/toestemming om in een pakket te kijken.

Hoe laat komt PostNL briefpost?

Dat is afhankelijk van de openingstijden van de postbuslocatie. Op veel locaties liggen de (aangetekende) post en pakketten al om 8.00 uur voor je klaar. De openingstijden van jouw locatie vind je in onze locatiewijzer, De openingstijden van de postbusruimte en postbusbalie staan apart vermeld.

Hoeveel keer per week komt de post?

Postbode bezorgt nog maar twee keer per week brieven Vanaf maart 2020 zal je niet meer elke dag brieven van de postbode krijgen. Want de postbode zal maar twee keer per week bij je langskomen om gewone brieven in je brievenbus te steken. Voor dringende brieven en pakketjes komt de postbode wel nog elke dag.

Het Belgische postbedrijf wil zo aan de nieuwe verwachtingen van de klanten beantwoorden. Want als je een dringende boodschap voor iemand hebt, stuur je die waarschijnlijk via whatsapp, e-mail of een sms. Het is dus niet meer nodig om een gewone brief zo snel te bezorgen. Dat mag gerust een dag extra duren vooraleer hij aankomt, vindt Bpost.

Wil je dat je brief toch snel aankomt bij de bestemmeling? Dan moet je hem frankeren met een prior-postzegel. Enkel dan komt je brief toch aan de dag nadat je hem hebt verstuurd. De postbode zal ook pakketten, kranten en magazines elke dag blijven bezorgen.

Als je een pakket verstuurt, zal het dus ook ‘s anderendaags aankomen. Bpost moet minder en minder brieven bezorgen. De laatste vijf jaar daalde het aantal verstuurde brieven met 20 procent. Dat komt natuurlijk doordat mensen meer elektronisch communiceren: via e-mail of via berichten of apps op de telefoon.

Mensen kopen wél veel meer via webwinkels. Daardoor moet Bpost veel meer pakjes bezorgen. Het aantal bezorgde pakjes steeg zelfs 20 procent in één jaar tijd! : Postbode bezorgt nog maar twee keer per week brieven

Waarom duurt de post zo lang?

In veel delen van de wereld hebben strenge coronamaatregelen invloed op het vervoer van post en pakketten. Zo wordt post op dit moment vanuit vele bestemmingen met vertraging bezorgd.

Hoe lang is brievenbuspost onderweg?

Alles over postbezorging binnen Nederland PostNL bezorgt je brieven, kaarten en brievenbuspakjes binnen Nederland van dinsdag tot en met zaterdag, meestal binnen 24 uur. De bezorging van overige post verschilt per verzendoptie.

Hoeveel post komt niet aan?

Niet de wettelijke 95 procent maar zo’n 88 procent valt op zaterdag in de brievenbus.8 procent van de brieven volgt in de dagen erna. Opvallend is dat 4 procent aangeeft de post nooit te hebben gekregen. In elke brief heeft de redactie ook twee cadeautjes gedaan.

Waar blijft onbezorgde post?

Klacht – Er is na 15 Nov. een brief naar ons gestuurd met een verkeerd huis nummer.op jullie site staat Wat gebeurt er met onbestelbare post? Brieven of pakketten die we niet kunnen bezorgen, komen terecht op de afdeling Onbestelbare Stukken in Den Haag.

 • Bewaard of vernietigd Wij mogen van de rechter de brief of het pakket openen om de bestemming of de herkomst ervan te achterhalen.
 • Lukt dit niet, dan wordt de brief of het pakket vernietigd.
 • Vermoeden wij dat de brief of het pakket waarde heeft? Dan wordt de post een jaar bewaard.
 • Ook foto-, film- en diarolletjes die uit de verpakking zijn geraakt, worden naar de afdeling Onbestelbare Stukken gestuurd.
See also:  Formel Eins Live Ticker?

Nu heb ik op 15-12 om 14.25 gebeld naar jullie service nummer 0900990 die wist het bestaan van deze afdeling NIETS af en kon mij ook niet verder helpen. wie kan ik hier verder over bellen

Kan post op zondag komen?

komt er op zondag post?? Niet als het door TNT wordt bezorgd. Maar het is hier wel gebeurd dat er op zondag post in de bus werd gestopt. Dus het hangt af van het bezorgbedrijf. tnt idd niet er zijn ook maar heel weinig andere bedrijven die dat wel op zondag brengen dus dat word wachten tot maandag Als je Met PostNL bedoelt wat vroeger TNT Post heette dan niet.

 • Zondag is er geen Post die wordt bezorgt.
 • Officieel niet.
 • Misschien door andere postkantoren.
 • Maar de normale structuur is Maandag t/m Zaterdag.
 • Heb het trouwens nooit meegemaakt dat het zondag post wordt bezorgt.
 • Of het moet een uitzondering zijn zoals bijzondere post of rouwkaarten.1.
 • Postkantoren bestaan niet meer 2.

TNT pakketpost bestaat nog wel Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden 1. Postkantoren zoals bij de Bruna waar je je pakket op kan halen. Heten als het goed is nog wel Postkantoren. Worden nog wel zo genoemd. En ook zo gedefinieerd 2. TNT Express bezorgt pakketten, want TNT Post werd gesplitst in twee onderdelen.

En nu heet het bedrijf wat post bezorgt: PostNL http://www.postnl.nl/voorthuis/ Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden Er wordt ook absoluut geen bijzondere post op zondag bezorgt zoals rouwkaarten! Verwijderde gebruiker 11 jaar geleden Waarschijnlijk bedoel je met ‘andere postkantoren’ de concurrenten van Postnl, dus bijv sandd.

Die mogen ook niet bezorgen op zondag (al zal een enkeling dat tegen de regels in misschien wel doen). Heb dat nog nooit meegemaakt, want pakketjes worden vaak bezorgd rond werkdagen, en voor brieven is dat volgens mij ook zo. De meeste mensen werken volgens mij niet eens op zondag en dat geldt dan waarschijnlijk ook op het postkantoor.

Hoe laat komt de post in mijn wijk?

Op bezorgdagen (dinsdag t/m zaterdag) bezorgen we de post voor 20.00 uur. Hieronder vind je een overzicht van de bezorgdagen.

Hoe weet ik of mijn brief is aangekomen?

Op track & trace (ook beschikbaar in de PostNL-app) vind je altijd de laatste informatie over je aangetekende post of pakket. Vul de track & trace-code (barcode of ‘niet-thuis code’) en de postcode van de ontvanger in, en je ziet direct wanneer we je post of pakket bezorgen.

Hoe laat wordt de post opgehaald PostNL punt?

Ophalen kan vanaf 15.00 uur op de eerstvolgende bezorgdag (maandag t/m zaterdag). Bezorgen we het pakket op jouw verzoek bij een PostNL-punt? Dan krijgt je geen kaartje van de bezorger. In dat geval kun je op track & trace zien waar en wanneer je je pakket kunt ophalen.

Welk vak brievenbus?

Openbare brievenbussen (voor verzending) – heeft ongeveer 10.000 brievenbussen in, Ze zijn oranje en hebben meestal twee vakken met elk een inwerpgleuf; daarvoor waren ze grijs gekleurd. Zijn er twee gleuven (tweelingbrievenbus) dan dient de een voor plaatselijke post en de ander voor de rest van het land en het buitenland.

 • Oorspronkelijk was de linker gleuf bedoeld voor de eigen woonplaats.
 • Omdat de meeste post een interlokale bestemming heeft, is het rechter vak groter (wat van buitenaf niet te zien is).
 • De plaatselijke post is geleidelijk uitgebreid naar een meer regionaal karakter.
 • De meeste brievenbussen worden op werkdagen minimaal eenmaal per dag geleegd (“gelicht”).
See also:  Dreisatz Formel Mit X?

Op zaterdag en zondag worden ze niet geleegd. Op de brievenbus bevindt zich een lichtingsindicator waaraan men kan zien wanneer de bus voor het laatst gelicht is en wanneer de volgende keer is. Het gebruikelijke tijdstip van de lichting is na 17.00 of 18.00 uur, bij sommige brievenbussen na 19.00 uur.

 1. Op de is het tijdstip van de lichting afhankelijk van de vertrektijd van de boot.
 2. Vanaf eind november vernauwt PostNL de inworpgleuven om zo met vuurwerk tegen te gaan.
 3. Door het ontsteken van in de brievenbus werd er aan de brievenbussen en de ingeworpen post jaarlijks schade aangebracht.
 4. Rond de jaarwisseling wordt bij veel brievenbussen de inworpgleuven helemaal afgesloten, of de brievenbus weggehaald.

Niet alleen bij de postbedrijven zijn er brievenbussen. Zo had de tot 1979 eigen blauwe brievenbussen voor het verzenden van betaalopdrachten.

Hoe laat komt PostNL pakket ophalen?

Hoe werkt het? – Met onze haalservice kies je een dag of meerdere dagen waarop we je post of pakketten komen ophalen. Onze chauffeurs rijden tussen 14.00 en 18.00 uur en jij kiest zelf het tijdvak waarin zij langskomen. We hebben tijdvakken van een half uur, 1 uur of 2 uur. Dat scheelt je een bezoek aan een PostNL-punt of business point. Handig!

Wat betekent laatste lichting bpost?

6 Tips voor brievenpost – De Inspecteur zet daarom ook een aantal tips op een rij die kunnen helpen om je brief op tijd bij de ontvanger te krijgen.

Kleef een priorzegel: Je betaalt meer voor priorzegels maar de post behandelt die brieven wel sneller. “Brieven met een non-priorzegel bezorgen we binnen maximaal 3 werkdagen. Brieven met een priorzegel bezorgen we al de volgende werkdag”, zo vermeldt de website van bpost. Speciale rouwzegels worden ook prioritair verzonden. Respecteer het tijdstip van ‘de laatste lichting’, Brieven met priorzegels worden de volgende werkdag geleverd op voorwaarde dat je ze op de post doet voor de laatste lichting. Als de laatste lichting bij jouw brievenbus om 10u ‘s ochtends gebeurt, moet je brieven voor dat tijdstip bussen. Doe je dat niet, dan kunnen er twee werkdagen verstrijken. Post je brieven apart. Vroeger was het de gewoonte om rouwbrieven in één pakket te bussen, met een dikke elastiek rond het pakket brieven. Dat doe je beter niet. Dat maakt het net moeilijker bij het automatisch sorteren. Rode brievenbus of postkantoor? Op de website van Bpost staat dat er geen onderscheid gemaakt wordt tussen brieven die in de rode brievenbus gepost worden en brieven die op het kantoor worden afgegeven. Maar de mensen van de klantendienst laten weten dat het misschien toch beter is om ze wél in het kantoor af te geven. Dan kan je benadrukken dat het om een belangrijke zending gaat.” Zet het adres van de afzender op de achterkant van de enveloppe. Het doet je brief niet sneller toekomen maar als die verloren gaat, kan die teruggestuurd worden naar de afzender. En dan kan je een nieuwe poging wagen. Dien een klacht in als het fout gaat. Bpost beseft dat een schadevergoeding een magere troost is. Maar als je een fout meldt, wordt er intern wel gekeken wat er fout kan gegaan zijn. Het kan maar helpen om in de toekomst minder fouten te maken.