Welke Landen Horen Bij De Europese Unie?

Welke Landen Horen Bij De Europese Unie
Europese Unie: 27 landen (EU-27) De samenstelling van de Europese Unie per 1 februari 2020: België, Bulgarije, Duitsland, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, en Zweden.

De samenstelling van de Europese Unie van 1 januari 2007 tot 01-07-2013 betrof ook 27 landen: België, Bulgarije, Duitsland, Cyprus, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Op 01-07-2013 trad Kroatie toe, maar op 31-01-2020 vertrok het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien bestaat de EU weer uit 27 landen. : Europese Unie: 27 landen (EU-27)

Hoeveel landen zijn lid van de Europese Unie?

De EU telt momenteel 27 lidstaten en heeft 24 officiële talen.

Welke landen zitten in de Europese Unie 2023?

EU-landen gesorteerd op alfabet

nr land inwoners (x1000)
1. België 11.914
2. Bulgarije 6.828
3. Cyprus 1.308
4. Denemarken 5.947

Is IJsland lid van de Europese Unie?

IJsland heeft in juli 2009 het EU‑lidmaatschap aangevraagd. De toetredings­onderhandelingen gingen in juli 2010 van start. Op verzoek van IJsland werden die onderhandelingen in december 2013 opgeschort. In maart 2015 vroeg IJsland niet langer als kandidaat-lidstaat van de EU te worden beschouwd. De Raad nam hier kennis van.

Welk deel van Turkije ligt in Europa?

Türkiye Cumhuriyeti (info / uitleg)), is een transcontinentaal land dat voornamelijk in Anatolië in Zuidwest-Azië ligt, met een deel op het Balkanschiereiland in Zuidoost-Europa.

Wie controleert de Europese Unie?

Democratische Controle en Verantwoording EU – In het EU-Verdrag is ook geregeld hoe controle en verantwoording van het EU-beleid plaatsvindt. Het Europees parlement is niet alleen medewetgever binnen de EU, maar ook een belangrijk speler binnen de controle en verantwoording op de uitvoering van het EU-beleid.

Het Europees Parlement controleert de EC bij de uitvoering van het beleid en de begroting. De Europese Rekenkamer (ERK) helpt het Europees parlement met zijn controlerende taak door de rechtmatigheid en de doelmatigheid- en doeltreffendheid van het EU-beleid te onderzoeken. Jaarlijks geeft de ERK zijn oordeel over de rechtmatigheid van de ontvangen en uitgegeven gelden en via circa 20 ‘special reports’ rapporteert de ERK over het beleid van de EU.

In het EP worden deze rapporten onder meer besproken in de Begrotingscontrolecommissie.

 • Meer over de begrotingscommissie van het Europees Parlement
 • Meer uitleg over de EU en haar zeven instellingen
See also:  Waschmaschine Wo FHle Ich Was Rein?

Wat is het grootste land in de wereld?

Van nog geen halve tot miljoenen vierkante kilometer – Het kleinste land ter wereld wordt helemaal omringd door de stad Rome. Het lijkt een stad, maar is toch echt een land: Vaticaanstad. Het op één na kleinste land is Monaco. Het grootste land ter wereld is Rusland met zo’n 17 miljoen vierkante meter.

 • Het op één na grootste land is Canada.
 • In totaal zijn er 196 landen op de wereld.
 • Ze zijn er in alle vormen en maten.
 • En de allerkleinste, dat is Vaticaanstad.
 • Linkt als een stad, maar toch is het een land, namelijk de staat Vaticaanstad.
 • Het ligt in Italië en wordt helemaal omringd door de stad Rome.
 • Nog geen halve vierkante kilometer in oppervlakte.

Da’s ongeveer even groot als zestig voetbalvelden naast elkaar. Het op één na kleinste land is Monaco of officieel het vorstendom Monaco. Dat ligt in Frankrijk aan de Middellandse Zee en heeft een oppervlakte van zo’n 2 m2. Je kent het misschien wel als sjieke badplaats en van de Grand Prix van Monaco, een Formule 1-race die helemaal in de straten van Monaco wordt gereden.

 1. Tot zover de kleintjes.
 2. Joekels zijn er natuurlijk ook.
 3. De één na grootste is Canada.
 4. Gigantisch groot is het, bijna 10 miljoen vierkante kilometer.
 5. Dat is ongeveer even groot als alle landen in Europa bij elkaar.
 6. Het land staat bekend om de uitgestrekte natuur met wilde dieren zoals beren.
 7. En dan de grootste reus van allemaal.

Tja, misschien had je het al geraden. Rusland. Onvoorstelbaar groot, zo’n 17 miljoen vierkante kilometer, dus dat is net zo groot als Canada. Met bijna heel Europa erbij. Terug dan naar de ukkepuk, Vaticaanstad. Nog een leuk weetje over dit kleinste land ter wereld: weet je wie daar eigenlijk de baas is? De paus.