Tot Welke Leeftijd In Maxi Cosi?

Tot Welke Leeftijd In Maxi Cosi
Welke type kinderzitje is geschikt voor welke leeftijd? – Er zijn drie categorieën autozitjes afhankelijk van de leeftijd, het gewicht en de grootte van het kind. Kinderen groter dan 1,35 meter maken gebruik van de gewone zitplaatsen met veiligheidsgordels.

Voor kleinere kinden zijn er deze soorten autozitjes: 1. Groep 0+: de babyzitjes vanaf de geboorte tot 13 kg, Deze zitjes, ook wel Maxi-Cosi genoemd, zijn te gebruiken tot de leeftijd van 1 jaar en worden tegen de rijrichting in gemonteerd.2. Groep 1 : de kinderzitjes van 9 tot 18 kg. Te gebruiken tot de leeftijd van 4 jaar,

Ze worden in de rijrichting geplaatst en hebben vijf bevestigingsriempjes.3. Groep 2+3: de verhogingskussens van 15 tot 36 kg die gebruikt worden met de gewone veiligheidsgordel van de auto.

Waarom tot 15 maanden achterwaarts verplicht?

Je wilt dat je kind vrolijk, comfortabel en veilig is wanneer je reist in de auto. We leggen hier alles uit wat je moet weten over regels en wetten voor autstoeltjes voor voorwaarts achterwaarts reizen, zodat je het goed kunt doen. Leeftijd voor voorwaarts reizen in een autostoeltje Veel ouders willen weten wat de juiste leeftijd is voor een autstoeltje voor voorwaarts reizen, maar dat is niet zo gemakkelijk als dat het misschien klinkt.

Volgens de wet mag je kind voorwaarts reizen in een ECE R44/04-goedgekeurd autostoeltje zodra ze 9 kg zijn, ongeveer vanaf 9 maanden. Maar laat je niet verleiden deze switch te snel te maken. Er zijn veel goede redenen waarom ouders ervoor kiezen die leeftijd te verhogen voordat ze hun baby voorwaarts in een autostoeltje laten reizen.

Waarom is achterwaarts reizen het veiligst voor baby’s en jonge kinderen? Kinderen die voorwaarts gericht reizen, kunnen naar voren worden gelanceerd bij een frontale botsing. Dit leidt tot krachten op het fragiele hoofdje en nekje, wat kan leiden tot serieus letsel.

Als je kind achterwaarts reist, verdeelt het autostoeltje de krachten automatisch over de hele achterkant, waardoor het fragiele hoofdje en nekje worden beschermd. En aangezien 70% van de ongelukken botsingen van voren zijn, is het het veiligst voor kinderen om achterwaarts te reizen totdat hun spieren en botten zich voldoende hebben ontwikkeld.

Wat is de wet voor achterwaarts reizen voor i- Size -autostoeltjes? i – Size -autostoeltjes voldoen aan de hoogste veiligheidsstandaarden. Als je gekozen hebt voor een i- Size autostoeltje, moet je kind achterwaarts reizen tot ze volgens de wet 15 maanden oud zijn.

  1. Om hier meer te weten over i-Size-autostoeltjes of verken onze collectie Hoe lang moet mijn kind achterwaarts reizen? i – Size -richtlijnen beschrijven dat kinderen door moeten gaan met achterwaarts reizen totdat ze ten minste 15 maanden zijn.
  2. Maar veel expert adviseren een langere tijdsduur.
  3. Je ziet iedere maand een behoorlijk verandering in de ontwikkeling van je baby, die steeds sterker wordt.
See also:  Warum Fressen Hunde Ihren Kot?

Hoe langer je door kunt gaan met je kindje achterwaarts in het stoeltje te vervoeren, hoe beter. Sommige experts raden zelfs aan te wachten tot ze 4 jaar oud zijn voordat ze voorwaarts kunnen reizen. Gelukkig maken fabrikanten als Maxi-Cosi het mogelijk voor ouders om deze keuze te maken.

Je kunt kiezen voor een i- Size -autostoeltje dat achterwaarts reizen mogelijk maakt totdat je kind 105 cm is, ongeveer 4 jaar oud, en totdat hun spieren en botten zich verder hebben ontwikkeld. Het juiste autostoeltje voor jou kiezen Bij Maxi-Cosi hebben we een goed reputatie voor het helpen van nieuwe ouders met vertrouwde en innovatieve designs.

Vanaf onze eerste eerste grensverleggende, achterwaarts gerichte autostoeltje in 1984 hebben we geluisterd naar jouw specifieke behoeftes en ons aanbod continu verder ontwikkeld. Het resultaat is een keuze uit autostoeltjes die past bij jou levensstijl en die het hoogste niveau van bescherming biedt gecombineerd met maximaal gemak voor families.

Kan je een baby even in de auto laten?

Laat kinderen niet alleen achter in de auto | Consumentenbond Op een warme zomerse dag is het wellicht voor iedereen vanzelfsprekend dat je kinderen niet alleen in de auto laat zitten. Maar het is een misverstand om te denken dat je alleen dan moet uitkijken.

Buitentemperatuur Na 10 minuten Na 30 minuten
21°C 31°C 40°C
27°C 37°C 45°C
32°C 43°C 51°C

Daarnaast kan het voor kinderen ook een nare ervaring zijn om ‘opgesloten’ in een auto te zitten en kunnen ze in paniek raken. Wat gebeurt er als een kind in een hete auto komt te zitten? Bij een (te) hoge temperatuur begint het kind zich eerst ziek te voelen, raakt gedesoriënteerd en raakt uiteindelijk bewusteloos.

Als de lichaamstemperatuur oploopt tot 41 graden, kan het kind overlijden. Baby’s zijn extra kwetsbaar doordat ze minder goed in staat zijn om hun lichaamstemperatuur te regelen. Ze raken makkelijker oververhit. Doordat kinderen in de auto worden achtergelaten of vergeten, sterven er in de Verenigde Staten elk jaar 35 tot 40 kinderen.

In Europa zijn er ook incidenten bekend, maar zijn er geen statistieken van.

See also:  Wieviel Vorher Am Flughafen?

Hoe lang moet een baby achterstevoren in de auto?

Als je baby achteruit zit, wordt het nekje tijdens een botsing beter beschermd. Hoe lang je je baby achteruit moet vervoeren, hangt af van de autostoel die je hebt: Bij i-Size autostoeltjes, die voldoen aan de nieuwe regels (R129), moet je je baby achteruit vervoeren tot hij minimaal 15 maanden oud is.

Hoe lang moet een kind achterstevoren in de auto?

Ouders moeten hun baby’s tot 15 maanden achterstevoren in een auto laten meerijden. Het is volgens deskundigen nóg beter om zelfs kinderen tot vier jaar omgedraaid te vervoeren.

Hoe lang autostoel tegen rijrichting?

nieuws Ouders stappen te vroeg over van een babyautostoeltje dat tegen de rijrichting in staat (groep 0+) op een kinderautostoeltje (groep 1) dat niet tegen de rijrichting in staat. Dat is niet veilig, blijkt uit onderzoek in Zweden. Ook grotere kinderen worden het beste tegen de rijrichting in vervoerd.

  • Bij een aanrijding wordt het kind dan met zijn rug en hoofdje in het stoeltje gedrukt.
  • De impact van een schok wordt dan verdeeld over de hele rug.
  • Belangrijk, want de nek van jonge kinderen is nog niet genoeg ontwikkeld om zo’n schok op te kunnen vangen.
  • Wanneer een baby in de rijrichting meerijdt (dit wil zeggen in dezelfde richting als de bestuurder), zal zijn hoofd bij een frontale botsing hard naar voren geslingerd worden.

Zijn weinig ontwikkelde nekspieren kunnen onmogelijk verhinderen dat het hoofd naar voren schokt. Dit kan dodelijk zijn of leiden tot verlamming. Wacht dus zo lang mogelijk met overstappen van een babyautostoeltje op een kinderautostoeltje: tot de leeftijd van 2 à 3 jaar of 13 kg (of tot zijn hoofd boven de rand van het zitje uitsteekt) is het aangeraden kinderen te vervoeren tegen de rijrichting in.

See also:  Wieviel Strom Exportiert Die Schweiz?

Dit geldt zowel voor zitjes die u voor- als achteraan plaatst. Jonger dan één jaar: Altijd een zitje tegen rijrichting. Ouder dan één jaar: Een zitje in rijrichting kan, maar het is beter om zo lang mogelijk een zitje tegen rijrichting te gebruiken. Minder dan 13 kg: Altijd een zitje tegen rijrichting Meer dan 13 kg Geen probleem voor zitje in rijrichting.

Kan uw kind zijn hoofd al rechthouden en rechtop zitten? Dit betekent nog niet dat u al kan overschakelen naar een zitje in de rijrichting. Een kind is te groot voor het autostoeltje als de bovenkant van de oren boven de rugleuning komt. Stap dan pas over op het volgende autostoeltje.

Het is niet erg als de beentjes over de rand steken. De zitjes voor gebruik tegen de rijrichting die momenteel in België worden verkocht, zijn gehomologeerd voor kinderen tot 13 kg, het gemiddelde gewicht van een kind van 2 jaar. Zitjes tegen de rijrichting in voor oudere kinderen zijn in ons land momenteel nog moeilijk te vinden.

Meer info: Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) – www.bivv.be Kind & Gezin – www.kindengezin.be Artikels over gezondheid in je mailbox? Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang een gratis e-book met gezonde ontbijtrecepten.