RestoraTÜRK

  • Yazı boyutunu yükselt
  • Varsayılan yazı boyutu
  • Yazı boyutunu düşür
Paylaş

Bursa'da Sümbüllü Bahçe Halka Açılmaya Hazırlanıyor

Sünbüllü Bahçe Gün Sayıyor

Bursa'da, eşsiz manzarası ve muhteşem mimarisiyle göz kamaştıran Sümbüllü Bahçe Konağı, mayıs ayında kapılarını halka açmaya hazırlanıyor.

Osmangazi Belediyesi'nce restore edilen Sümbüllü Bahçe Konağı'nda yürütülen çalışmalarda sona yaklaşılırken, muhteşem mimarisiyle büyüleyen konak, mayıs ayında Bursalıların hizmetine açılacak. Tophane sırtlarındaki Sümbüllü Bahçe Konağı'nda tefrişat işlerinde sona yaklaşıldı. Aydınlatma sistemi de tamamlanan konak Tophane sırtında adeta bir yıldız gibi parlıyor.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi konakta yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Gece denetlemesine çıkan Başkan Dündar, gece gündüz çalışmalara devam edilen konağın mayıs ayında açılacağını müjdeledi.

"Tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkıyor, geçmişin izlerini geleceğe taşıyoruz" diyen Başkan Mustafa Dündar, inşaatı tamamlanan ve tefrişatı da kısa bir süre içinde bitecek olan Sümbüllü Bahçe Konağı'nın çok özel ve prestijli bir mekan olacağının altını çizdi.

Konağın Bursa'ya vizyon kazandıracak önemli yatırımlardan biri olduğuna dikkati çeken Başkan Dündar, sosyal tesis olarak hizmet verecek olan konakta Osmanlı- Türk mutfağının en özel tatlarının bulunacağını söyledi.

Turizm açısından Sümbüllü Bahçe Konağı'nın önemine dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, "Tarihi dokunun hakim olduğu konak şehrimize gelen turistler için de vazgeçilmez bir mekan olacak. Gerek yemek kültürü, gerekse mimari yapısıyla Sümbüllü Bahçe Konağı Bursa'nın önemli bir markası olarak hizmet verecek" diye konuştu.

1921-1923 yıllarında Ülkü Özalp`in dedesi Rasim Vehbi tarafından yapılan tarihi yapı, Bursa`nın en gözde semtlerinden biri olan Tophane sırtlarında yer alıyor. Sahiplerinin birleşip restore ettirememesi sebebiyle yıllardır harabe durumda bekleyen tarihi

konak, Osmangazi Belediyesi ve BESOB tarafından yeniden ayağa kaldırıldı.

Restorasyon aşamasında zeminde birtakım moloz örgüler ile erken dönem Osmanlı hamam kalıntıları ve sur duvarlarının çıktığına dikkat çeken Başkan Mustafa Dündar, konağın, tarih meraklılarının uğrak yeri olacağını söyledi.

İHA

 

Reklam
Mimarların Buluştuğu Adres
Giriş yaparak üyelerin sahip olduğu birçok bilgiden yararlanabilir ve RestoraTÜRK FORUM'da bütün herşeyi özgürce konuşabilirsiniz...

Hoşça vakit geçirmeniz dileğiyle...

Bu boyuttaki reklamlar için lütfen iletişime geçiniz.




***

kapat